مانده عالم همه در حيرت او

که بشر ميشود اين گونه مگر؟

علي، علي است و ديگر هيچ.

نمي توان کلامي در وصف کسي گفت که فقط دونفر در عالم ميشناسندش.پيامبر عظيم الشأن اسلام فرمودند: علي جان تو را فقط من و خدا شناختيم. علي شصت و سه سالش را به ما نشان داد و الا علي از آموزگاري روز اول خلقت جبرئيل ، علي بود.علي براي ما فهميدني نيست که متحيرم چه نامم اورا که نه بشر توانمش خواند و نه خدا توانمش گفت.

علي، علي است. علي فقط علي است و تمام. اگر علي را پيروز و کننده در خيبر بنامم فقط يک روز علي و يک خصلت علي است. اگر او را کفو فاطمه بنامم هر چند درک همين هم سخت است اما باز بخشي از علي است. اگر علي را عابد شب بنامم جزئي از علي را گفته ام . اگر مجاهد روزش بخوانم قسمتي از علي را نشان داده ام. اگر کرار غير فرار بيانش کنم کم است. خيدر بگويمش، صفدر بگويمش ، قاتل عمرو بن عبدود بگويمش، صاحب ذوالفقار خوانمش، مدافع حريم رسول الله، نجات دهنده جان رسول در احد، خليفه الله في الارض، ولي الله، اذن الله، يد الله، سيف الله، اسد الله الغالب، امير مومنان، قاتل الکفره، روح الله ، عين الله، حجه الله، هرچه بگويمش به اندازه خودم گفته ام نه علي؛ که علي همه اينهاست و خيلي بيشتر.

در مقام علي انسان فقط به جهل خود به کوچکي خود، به حقيري خود پي ميبرد نه به شأن و مقام و منزلت و ارزش و فضيلت علي.

علي را هر چه بگوييم هرچند براي شناختش و افزايش معرفتمان لازم است اما او بالاتر از اين حرفهاست. در کلمات نميگنجد. آب درياها اگر تمام شود تفسير نقطه زير باء بسم الله تمام نميشود.

علي، اوست که بيگانگان و دشمنانش به خاطر کينه، دوستان و شيعيانش به خاطر تقيه، زبان از فضائلش فروبستند؛ اما فضائلش شرق و غرب عالم را فرا گرفته.

اين همه کلماتِ آمده در اين سطور که همه از علي بود و علي فراتر از اينهاست. همين است که:

علي، علي است و ديگر هيچ.

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دمنوش های گیاهی نیوشا Business News کاروان هنر آموزش wordpress با محبت، عشق آغاز می شود. نخستین شهروند مریخی همه جا با توأم عشقم نی لبک یوزپلنگ پروژه ها